Voucher Τουρισμού για νέους έως 29 ετών (Β’ κύκλος)

Voucher Τουρισμού για νέους έως 29 ετών (Β’ κύκλος)

 

 

Υλοποιούνται από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ.2)

ΔΙΟΝ Ε.Π.Ε.Κ.Α. προγράμματα κατάρτισης νέων έως 29 ετών στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Εκδήλωση Ενδιαφέροντος της Δράσης με αντικείμενο«Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις  στον κλάδο του τουρισμού για  απόκτηση εργασιακής εμπειρίας» (αρ. Πρόσκλησης 2/2016 ΙΝΣΕΤΕ - ΕΕΔΕ) του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων και εντάσσεται στο Ελληνικό Σχέδιο Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία», τα στοιχεία των οποίων απεικονίζονται στον πίνακα που ακολουθεί:

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΧΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ EΠΙΠΕΔΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

ΩΡΕΣ

1.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ /ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΕΟΙ ΗΛΙΚΙΑΣ  ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ

ΑΕΙ/ΤΕΙ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ/

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ/

ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΑΕΙ/ΤΕΙ:

2.458 € (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ)

ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ/ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:

2.248  € (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ)

500 ΩΡΕΣ (ΣΥΝΟΛΟ)

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ: 80 ΩΡΕΣ

 

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ: 420  ΩΡΕΣ
(200 ΩΡΕΣ Α’ ΦΑΣΗ & 220 ΩΡΕΣ Β’ ΦΑΣΗ)

2.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ/

ΜΠΑΡ/ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ)

3.E-COMMERCE & HOSPITALITY SALES & MARKETING

4. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ & ΧΩΡΩΝ ΕΥΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

5. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ/

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

6. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΡΟΦΩΝ &  ΛΙΝΟΘΗΚΗΣ

 

7.ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

 
  • Αντικείμενο των προγραμμάτων είναι η παροχή σε άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών  υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, οι οποίες περιλαμβάνουν:

-Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών

-Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας, συνολικής διάρκειας 420 ωρών,  σε 2 φάσεις (200 ώρες αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του ωφελούμενου-καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης -α’ φάση και 220 ώρες,  αφορούν σε δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής-β’ φάση)

-Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελούμενων από το ΙΝΣΕΤΕ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κατάρτιση που αφορούν: i) στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών/δεξιοτήτων των καταρτιζόμενων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ii) στην τοποθέτηση του ωφελούμενου στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης.

-Υπηρεσίες πιστοποίησης των προσόντων των ωφελούμενων για τις ανωτέρω 7 βασικές ειδικότητες, την οποία θα διενεργήσουν Φορείς Πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή/και διεθνώς και οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι, σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΛΟΤ ENISO/IEC 17024 (από Εθνικούς ή Διεθνείς Φορείς) ή άλλα αναγνωρισμένα Διεθνή πρότυπα προκειμένου να χορηγούν πιστοποιητικά για συγκεκριμένες ειδικότητες.

  • Σκοπός των προγραμμάτων είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.
  • Τα προγράμματα είναι επιδοτούμενα, ειδικότερα, δε, το εκπαιδευτικό επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης ανέρχεται ως εξής;

Α) για μεν τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ 2.458 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) εκ των οποίων 400 € αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.058 € συνολικά, αντιστοιχούν στο επίδομα πρακτικής άσκησης (980 € για την α’ φάση και 1.078 για τη β’ φάση)

Β) για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 2.248 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) εκ των οποίων 400 € αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 1.848 € συνολικά, αντιστοιχούν στο επίδομα πρακτικής άσκησης (880 € για την α’ φάση και 968 για τη β’ φάση).

Επίσημος ιστότοπος του προγράμματος:http://www.insete-training.gr

Τηλεφωνικό κέντρο (callcenter) : 801 11 15 255

Στοιχεία δομών Φορέα :

Έδρα (Αθήνα): οδός Κανάρη 20,Αθήνα Τ.Κ. 10674, τηλ. 210-3625300, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., URL: www.kekdion.gr

Κεντρικό Παράρτημα Θεσσαλονίκης: Βάκχου 19-23, Πύλη Αξιού Τ.Κ. 54629 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-544196

Κεντρικό Παράρτημα Καλαμάτας: Αγία Τριάδα –Δυτικό Κέντρο Τ.Κ. 24100, τηλ. 27210–97222

Κεντρικό Παράρτημα Μυτιλήνης: οδός Μυτιλήνης –Λουτρών Τ.Κ. 81100, τηλ. 22510 –37817